Att lägga ett pussel utan framsida – Coronaviruset

Som att lägga ett pussel utan veta hur framsidan ser ut’ beskrev vårt lantråd det arbetet som sker just nu.

Vi befinner oss minst sagt i en surrealistisk situation. Vad coronaviruset ger för följdeffekter är omöjligt att säga men de lär bli stora, inte minst gällande för våra företagare och ekonomin.

Det är inget lätt jobb att hitta en väg ut ur det här men det är många som gör sitt yttersta för att göra det. För varje dag som går blir jag alltmer imponerad över det engagemang, kunskap och sunda förnuft som finns bland oss ålänningar.

I landskapsregeringens korridorer sliter våra tjänstemän och ministrar nära inpå dygnet runt. Vår riksdagsledamot delade igår en bild på sina mosiga ögon efter en 17,5 timmars lång arbetsdag.

Företagare kämpar för att överleva och hitta sätt för att kunna ge lön till sig själv och sina anställda. Sjukvården ser till att ha god beredskap, lärare distansundervisar, föräldrar försöker kombinera det med jobb och många stödjer våra företag genom att köpa varor, mat och tjänster. Listan kan göras lång av personer och grupper som gör sitt bästa och sliter för att lösa vardagen och säkra framtiden.

Därav är jag säker på att vi kommer ta oss igenom det här även om det kommer va tufft.

Med allt sagt vill jag rikta en stor, STOR eloge till er alla som kämpar för att lösa pusslet!

Dela inlägget

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkedin
Dela på Pinterest

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *